Последвай ни във Facebook, за да си винаги в крак с новите ни публикации!

ЗАТВОРИ [X]

Силиций, диатомеи, диатомит, диатомична пръст! Натурален източник на силиций.

Диатомит, диатомична пръст - основни информации


Колко важни за теб са диатомеите? Няма значение, дали си чувал за тези организми - те са важни за теб, за доброто ти самочувствие и за съществуването ти. Човешката раса не би могла да съществува – поне в такава форма, каквато познаваме – ако не съществуваха диатомеите. Много важно е да имаш информация за тези организми и да знаеш, защо са толкова специални. Хората в днешно време създават опасност за собственото си съществуване, унищожавайки най-важния организъм, живеещ на Земята - диатомеят.Диатомеят представлява едноклетъчен организъм, толкова малък че, за да бъде забелязан, трябва да бъде уголемен хиляди пъти. Диатомеите присъстват във всичките видове вода на земята - както сладка, така и солена. Присъстват дори във влажните почви. Този организъм е вид фитопланктон - основна храна за създанията във водната среда. Може да бъде наречен “морска трева”. Присъствието на по-високи форми на живот във водната среда зависи от присъствието на диатомеите в значителни количества. Без тях тези форми на живот не биха могли да съществуват. Диатомеите са толкова плодовити, че ако се съберат всичките и се сложат на единия край на везната, а всички други организми обитаващи сушата на другия й край, то организмите от сушата ще се намерят високо във въздуха. С други думи, диатомеите са значително повече от всички организми живеещи на сушата. Диатомеите фотосинтезират и произвеждат по-голямата част от кислорода на земята.Защо този малък организъм е толкова важен? Не знам колко много риби или друг вид морска храна има в твоята диета, но знам, че милиони хора биха гладували, ако нямаха достъп до морски и сладководни риби. Огромното болшинство морски животни не биха съществували, ако нямаха достъп до тази храна. Този мъничък морски организъм е основна храна на гигантските сини китове. Дали китовете осъзнават съществуването на тези организми? Със сигурност не ги виждат. Китовете отварят огромни усти, поемат тонове вода и филтрират микроскопичните организми. Най-голямото животно на Земята живее благодарение на един от най-малките организми на Земята.
Диатомеите са изключително полезни и важни дори, след като престанат да живеят. Диатомитът представлява осадъчна скала с органичен произход (от т.нар. група на акаустобиолити, биолити). Oбразува се в резултат на натрупване на силициев двуокис, произхождащ от черупките на диатомеите, частично кристализирали във формата на халцедон. Често съдържа примеси на калциев карбонат (главно калцит), съединения на желязо, глинести вещества, детритен кварц и останки на други организми. Цветът му е най-често бял, жълтеникавобял, жълтеникавосив, кафяв. Лек, мек и порест. Образува се в плитки морета и сладководни езера, в условията на хладен или студен климат.В зависимост от степента на сбитост различаваме два вида диатомит: диатомична пръст – крехки, слабо свързани, земисти натрупвания, и триполит (tripoli) – много сбит диатомит, със заличена биоморфична структура.

Най-важните залежи на диатомит се намират в Германия, Франция, Дания, Русия, Япония, Алжир, Либия и САЩ. Най-добре известно е неговото приложение като абсорбиращ, термоизолиращ материал, абразив, а също като суровина при производство на огнеопорни материали и леки бетони.

В България не е особено познат методът за възвръщане на здраве и имунна устойчивост, базиращ върху използването на диатомична пръст с точно определени параметри. На Запад, в САЩ и Канада, този метод спечелва все повече ентусиасти, защото е прост и ефективен.

Залежите на диатомит в света не са рядкост, но изключително рядко се срещат такива с хранително качество - които могат да бъдат консумирани както от хора, така и от животни. За тази цел е важно диатомеите (скелетите на кремъчните водорасли) да имат правилна форма на черупките, голяма твърдост, малка чупливост и да не бъдат замърсени с нежелани субстанции от утаечен произход. Диатомеят трябва да е с форма на дебелостенен цилиндър със система от многобройни, изключително малки дупчици в стените, които позволяват съвършена абсорбция на течности.


Също така диатомичната пръст трябва да произхожда от сладки води, понеже сладководният диатомей притежава по-твърд и по-малко чуплив скелет, отколкото този със соленоводен произход. Соленоводните залежи съдържат смесени видове диатомеи с нееднородна форма и примеси на други утаечни субстанции. Някои залежи, които са годни за консумация, съдържат определени количества утаечни съставки (например глинести минерали), а това може да намали ефективността на въздействието им. В зависимост от произхода на находището, глинестите минерали могат да присъстват в такива количества, че да блокират отворите на вкаменените скелетчета на диатомите. Това сериозно редуцира ефективността на действието на диатомита. Залежите с висока чистота са голяма рядкост. 

Състав и свойства на диатомичната пръст / диатомита

Микроскопичните скелетчета на диатомеите са построени главно от силициев двуокис SiO2 и остатъчни количества от други минерални съставки. Диатомеите са възникнали във водна среда, следователно не са разтворими в нея. Те преминават през хранопровода на хората, животните и птиците в почти непокътнато състояние. Все пак, преминавайки през техните стомаси, където са заливани с разяждащи храносмилателни сокове, част от диатомеите метаболизират, променяйки химическата си форма от силициев двуокис до високо усвоима, биологично активна и безопасна ортосилициева киселина, която попадайки в организма, има много полезно здравословно влияние. 

Преминавайки през храносмилателната система, диатомичната прсът освобождава стомаха и червата от опасни за здравето субстанции. Микроснимката встрани показва скелет на диатомей при 7000-кратно увеличение. Формата на скелетчето и големината на дупките в стените му са много важни.  Всяко скелетче е натоварено със силен отрицателен електрически заряд. Много вредни субстанции, които попадат в живите организми имат положителен заряд. Диатомеите – благодарение на отрицателния си заряд – действат като магнит, който привлича, абсорбира и унищожава положително заредените вредни субстанции, които са достатъчно малки, за да вникнат в дупките на скелетчето.

Диатомична пръст срещу паразити

Единична доза диатомична пръст съдържа милиони отрицателно заредени черупки на диатомеи, които привличат положително заредените бактерии, гъби, плесен, протозоа, вируси, ендотоксини, пестициди и остатъци от лекарства, бактерии Е-коли и тежки метали, свързвайки ги в цилиндричната структура на черупките си, след което напуска храносмилателния тракт с изпражненията.

Установено е също абсорбирането на метил живачните съединения (CH2Hg)+ (живакът се освобождава от амалгамовите пломби и ваксините, а пребивавайки в червото образува метил живачни съединения) и на белтъкоподобни токсини, образувани в резултат на стомашно-чревни отравяния.

Допълнително, цилиндричните черупки са много твърди и имат остри ръбчета - преминавайки през червото, деликатно остъргват неговите стени, изчиствайки замърсяванията от организма, без да увреждат лигавиците и стените на червата. Освен това, диатомеите не унищожават съществуващите в червата полезни бактерии, които носят отрицателен електрически заряд и “не представляват интерес”. След няколкомесечен прием на диатомична пръст червата са чисти, в следствие на което се получават много здравословни ползи, свързани с по-ефективното усвояване на хранителните съставки. Детоксикацията засилва имунната система, което води до по-добра защита от нежеланите "гости" и заболявания.

Мнозинство живи създания са във всекидневен контакт с яйца на паразити. Паразитите могат да бъдат унищожени чрез подаване на токсични субстанции или бихме могли да подпомогнем естествената защита на организма чрез подаване на ефикасния и безвреден диатомит. Паразитите ограбват силиция от човешкия организъм. Когато това се случи, се възпрепятства преминаването на сигнали през нервната система, които иначе биха задействали механизмите за борба с паразитите. Тук се проявява ролята на диатомита, като източник на биологично усвоим силиций.

Симптомите на заразяване с паразити са най-различни. Има няколко, които са типични и много хора страдат от тях:

- Чести инфекции, “настинки”. 
- Запек, разстройство.
- Скърцане със зъби. 
- Анемия, главоболие. 
- Синки под очите, преждевременна поява на бръчки. 
- Алергии. 
- Уртикарии, кожни изменения върху лицето и гърба. 
- Косопад, раздвояване на ноктите, болки в ставите и гръбнака. 
- Раздразнителност, безпокойство, хиперактивност.
- Тумори, синдром на хронична умора, преждевременно остаряване. 

За много хора всичко това звучи познато. Проблемът е в това, че не знаят причината на тези симптоми. Кратко търсене на информация (самостоятелно, което не базира върху източниците на т. нар. “главно течение”) насочва към проблема, че болшинството от хората са заразени с паразити.

Рядко се случва някой да отиде на лекар с настинка, ставни болки или кожни изменения и лекарят да му препоръча извършване на тестове за паразити. Хората, които не търсят информация самостоятелно, обикновено не знаят, че имат паразити. Може смело да се приеме (както твърди и д-р Андерсен), че 85-90% от популацията е заразена с паразити.

Стандартните лабораторни тестове, които използва съвременната медицина, са в състояние да разпознаят едва около 20% от паразитите, които могат да ни обитават. Допълнително, лекарите търсят само 5% от тези паразити, правят го изключително рядко и обикновно в неподходящ момент. И така откриваемостта на паразити се формира на ниво 1%! По този удобен начин “нашата” медицина може да твърди, че проблема с паразитите е незначителен. Интересно, защо не искат да приложат съвременни диагностични методи? Да не би заради това, че пациентът, информиран за присъствието на паразити в неговото тяло, евентуално ще се освободи от тях и заедно с това от много симптоми свързани с тяхното съществуване в организма? Лекарите наричат тези симптоми: “болести”.

Заразяването с паразити е много лесно. Това не е въпрос само на мръсни ръце или биологично заразена храна. Яйцата на паразити могат да ни достигнат от разстояние няколко метра чрез кихане на друг човек или животно. Яйцата на детския глист могат спокойно да преживеят много седмици върху килима. Високо съдържание на яйца на паразити има например в месото, бекона, рибите. Топлинната обработка само частично унищожава яйцата. Можеш да се заразиш с паразити от зеленчукова салата. При малко лош късмет, изяждането на риба може да завърши с нежелан гост с дължина 10 метра, който да пребивава в червата на стопанина в продължение на 20 години. Ухапването на комар (да, комар или друго насекомо – не е необходимо това да бъде кърлеж), може да означава, за заразена с паразити жертва (т.е. някой с отслабнала имунната система), допълнително заразяване с борелиоза (има данни посочващи, че 10% от комарите в Европа са носители на тази бактерия – а и други насекоми също са нейни носители).

При тези обстоятелства единственото разумно решение, позволяващо ни да премахнем паразитите, обитаващи нашето тяло и да се предпазим от нови обитатели, е да използваме средства, които постоянно да подпомагат нашия организъм в борбата с тях. Не можем да разчитаме на фармакологичните средства, които са токсични и отровни за паразитите, но също и за техните носители и не можем да ги приемаме постоянно. С редовното приемане на висококачествена диатомична пръст, може подпомогнем постигнето на свободен от паразити и други патогени организъм. 


НИКОГА НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ кристалични разновидности на диатомит  / диатомична пръст и такива, които не притежават хранително качество. Те могат да увредят Вашия организъм или този на Вашите животни.

Диатомична пръст за по-добро здраве 

Диатомитът, състоящ се от SiO2, след неговата хидролиза в стомаха до биологично активна ортосилициева киселина, има много лековити свойства:

- Значително подобрява състоянието на кожата, косата и ноктите.
- Подсилва сърдечно-съдовата система, намалява риска от травми и ускорява заздравяването на рани и счупвания, благодарение на стимулираното производство на колаген и еластин (тези процеси са възможни благодарение на присъствието на силиций).
- Предотвратява образуването на бръчки и подобрява състоянието на съединителната тъкан в хрущялите, сухожилията, ставните връзки и в съдовата система (и част от вътрешните органи).
- Предпазва от остеопороза и обръща хода на заболяването. Изследвания, проведени от биофизиците Louis Kervan i Dr. Richard Barmakian посочват по-голямата роля на силиция при формирането и обновяването на костите, отколкото тази на калция. Костите се възстановяват с по-добро темпо при ниско съдържание на калций и високо на силиций, отколкото в противоположната ситуация.
- Регулира кръвното налягане чрез поддържане на кръвоносните съдове в добра кохезия, еластичност и проходимост.
- Допълнително са наблюдавани следните ефекти от прилагане на силиций: намалена чупливост, усилване и по-висок блясък на косата и ноктите, намалени ставни болки и болки в гърба, подобрени виталност и устойчивост на организма и по-добро самочувствие, редуциране на кожни проблеми като псориазис или обриви, намаляване на артрит (ревматоидално възпаление на ставите, псориазисна артропатия), по-добро заздравяване на рани (язви на краката), намаляване на коефициента на заразяване при възпаление на горните дихателни пътища, намаляване на алергии (сенна хрема, хранителни алергии), предотвратяване на повишаването на кръвното налягане, намаляване на склонността към запек, намаляване на безсъние, подобрена сексуална потенция, по-добро заздравяване на костни счупвания, предпазване от болестта на Алцхаймер.
- Неговото pH e 8.0 – иргае голяма роля за намаляване на киселинността на организъма.

Изследвания със силиций 


Силицият, чийто прекрасен източник е диатомичната пръст, е все още недооценен от медицината, въпреки присъствието на достоверни резултати от клинични изследвания относно неговото положително влияние върху човешкия организъм. 

Влияние на силиция върху тъканите, органите и заболяванията:
 • Още през 1972 г. д-р Carlisle представя влиянието на бедната на силиций диета върху деформацията на скелета и нередностите в строежа на ставите при пилетата. 
 • Също през 1972 година д-р Шварц публикува подобни резултати от изследване върху плъхове: деформации на черепите и костите. Концентрацията на калций, цинк и магнезий била прекалено ниска в бедрените кости и гръдните прешлени при бедна на силиций диета. Тези изследвания бележат началото на признаването на полезното влияние на силиция в процесите на биологично формиране на съединителните тъкани, костите, хрущялите и кожата. През следващите години се появяват следващи научни трудове относно влиянието на силиция върху костите и хрущялната тъкан при хората и животните. 
 • През 1979 година А.Sohiano със съавтори (Sohiano A., Eisinger F., Detolle P., Laponche AM., Brisou B., Eisinger J.) публикува резултати от изследвания върху влиянието на разтвор, съдържащ силиций (за пиене или инжектиране) върху увеличаването на обема на костната маса (TVB – trabecular bone volume) при хората. Отчетен е значителен прираст на TVB при пациентите, получаващи този разтвор, за разлика от пациентите, които не го получавали. 
 • Eisinger със съавтори доказали през 1983 година увеличаване на плътността на бедрената кост при подаването на препарати с увеличено количество силиций на жени, болни от остеопороза. 
 • Rico и др. представили през 2000 година ефекта от силиция за предпазване от намаляване на костната маса вследствие на отстраняване на яйчниците при плъхове. Те доказали, че силицият спира загубата на костна маса и стимулира костната формация - приложението на силиций притежава терапевтичен потенциал при лечението на остеопороза. 
 • Calomme и други показали положителното влияние на ортосилициевата киселина върху плътността на костите при пилета (2002) и плътността на костите при плъхове с отстранени яйчници (2004). 
 • Постоянно се появяват описания на влиянието на силиция върху кожата, косата и ноктите. Lassus провел през 1993 г. отворени изследвания, свързани с прилагането върху пациенти на силиций под формата на колоидална силициева киселина, за период от 3 месеца. Ученият доказал статистически значимо подобрение на дебелината и еластичността на кожата, заличаване на бръчките и по-добра кондиция на косата и ноктите. 
 • Barel и други изследвали влиянието на силиция върху състоянието на кожата, ноктите и косата, използвайки двойна сляпа проба с плацебо. Силицият имал значително положително влияние върху състоянието на повърхността на кожата, нейните механични свойства, а също върху блясъка на косата и ноктите. Локално приложение на силициев гел показало ефикасност при предотвратяване и лекуване на хипертрофичен (прораснал) белег. 
 • Изследванията върху животни, в това число върху зайци (Loeper), показват намалено формиране на атеросклеротична плака при диета, богата на силиций. В по-малко развитите страни заболеваемостта от атеросклероза е по-малка поради незначителната преработка на храните, а във връзка с това - по-голямото им съдържание на силиций. В развитите страни диетата е по-бедна на силиций, което води до по-чести случаи на атеросклероза. 
 • Друго наблюдение, подкрепящо концепцията за зависимостта между здравите кръвоносни съдове и приемането на силиций, представлява връзката между по-ниската концентрация на силициева киселина в питейната вода и масовата поява на атеросклероза във Финландия (Schwarz 1977). Силицият е необходим за поддържане на издръжливостта и кохезията на вътрешните ципи на кръвоносните съдове. 
 • Присъствието на алуминий в организма може да увеличи риска от развиване на болестта на Алцхаймер. Силицият може значително да редуцира абсорбцията на алуминий в организма. Изследователи поставят хипотезата, че богатата на силиций диета намалява риска от заболяването Алцхаймер, предизвикано от присъствието на алуминий. Защитната роля на силиция била потвърдена от изследвания, проведени върху френското население, при хора в напреднала възраст. Високо ниво на алуминий в питейната вода и ниско ниво на силиций влошавали познавателните функции при пациентите, а при по-високо ниво на силиций и същата концентрация на алуминий във водата, влошаването на познавателни функции при пациентите било по-малко. 
 • Schiano и други (1979) доказали, че приемането на силиций във вода предизвиква нарастване на броя циркулиращи лимфоцити и имуноглобулин в организма (главно LGg – имуноглобулин клас Г). 
 • Seaborn и други (2002) установили, че силицият играе голяма роля при размножаване на лимфоцитите. 
 • Mineo и други (2004) доказали, че силицият стимулира размножаването на макрофагите и поддържа тяхната жизнеспособност. 
Храната, получена от растения като овес, ечемик или ориз се отличава с по-високо съдържание на силиций. Преработката на растителната храна значително намалява неговото съдържание. Храната от животински произход съдържа сравнително по-малко силиций. Все още липсват достоверни данни относно метаболизма на силиция при хората. Това е частично свързано със съществуването на многобройни форми на силиций в диетата, които се различават със степента на възприемане от организма. Изследвания показват, че силиция се възприема на ниво 1% като алуминиев силикат Al2(SiO2)2, а на ниво 80% като стабилизирана моно(=орто) силициева киселина H4SiO4. Средната дневна усвоимост на силиция в организма възлиза на по-малко от 50%. 

Ролята на силиция при образуването на кости и съединителна тъкан 

- Силицият улеснява локализирането на калция и други микроелементи в костите.
- Добавянето на силиций редуцира броя на остеокластичните клетки, намалявайки по този начин опасността от резорбция и загуба на маса в костите.
- Силицият стимулира синтеза на остеобласти.
- Силицият стимулира синтеза на колаген.
- Силицият улеснява създаването на гликозаминогликан и колаген в костите.

Недостиг на силиций: изследвания за недостига на силиций били проведени върху кокошки и плъхове от Carlisle (1972) и Schwartz (1972). Влиянието на недостига на силиций в човешкия организъм още не е лабораторно потвърдено. Въпреки липсата на верифицирани методи за изследване на влиянието на силиция, данни относно самия ефект на неговото присъствие са достъпни. Чупливи нокти, тънки коси, загуба на еластичността на кожата, остеопения (загуба на костна маса с възрастта) - това са все установени симптоми при недостиг на силиций, които са доказани от учените чрез прилагане на увеличени дози силиций и наблюдаване на ефектите. Силицият взаимодейства с микроелементи като мед, цинк и герман. Силицият предизвиква абсорбцията на калций в организма. Силиция и бора имат синергичен ефект.

В Амстердам, от 2004 до 2007г., били проведени изследвания с прилагане на хранителна добавка в течна форма, съдържаща биологично усвоимата (70-80%) и стабилизирана олигомерна силициева киселина с малък примес на борна киселина. Изследвания на страничните ефекти били проведени върху 13 500 души. Клиничните резултати били събрани след 3 и 9 месеца от 98% от пациентите чрез стандартизирани анкети. Резултати: били наблюдавани само 15 случая на странични ефекти: гадене(5), киселини(3), разстройство (3), обрив (1), безсъние (2) и сърбеж (1). Никакви други странични ефекти не се появили. Неколоидната силициева киселина се оказала много безопасен препарат за хора. 

Наблюдаваните ефекти от прилагане на неколоидната силициева киселина:

I. Много чести (повече от 10%):
- Значително подобрение на състоянието на кожата.
- Значително заличаване на бръчките.
- Намалена чупливост на косата и ноктите.
- Усилване на косата и ноктите.
- Подобрен блясък на косата и ноктите.
- Намаляване на ставните болки и болките в гърба.
- Увеличаване на жизнеспособността, имунитета и доброто самочувствие.

II. По-рядки (по-малко от 10%):
- Намаляване на кожните проблеми, като псориазис или обриви.
- Намаляване на артрита (ревматоидално възпаление на ставите, псориатична артропапия).
- По-добро заздравяване на рани (при язви на краката).
- Намаляване на коефициента на заразяване при инфекции на горните дихателни пътища.
- Намаляване на алергии, като сенна хрема или хранителна алергия.
- Предотвратяване на повишеното кръвното налягане.
- Намаляване на склонността към запек.
- Намаляване на безсъние.
- Подобрена сексуална потентност.
- По-добро зарастване на костни счупвания.

Може да се консумира единствено аморфичен диатомит обозначен с етикет “хранително качество”. Абсолютно недопустимо е консумирането на калциниран диатомит - проверявайте внимателно продуктите, които купувате. Аморфичния диатомит с хранително качество е безопасен – единствено трябва да се избягва дълготрайното му вдишване.

ВАЖНО: Диатомитът, който се използва като средство за филтрация в басейни, аквариуми и т.н. е опасен за здравето на хората и животните, тъй като неговата структура е кристална, а не аморфна.


Информации за силиция 

Силицият не съществува в природата в чиста форма, най-често е свързан с кислородни атоми. Силицият е вторият по изобилие елемент в земната кора, след кислорода.Силициевия двуокис – SiO2 – се състои от два атома кислород и един атом силиций в ковалентна връзка. Силициевия двуокис съществува в аморфна форма (опал) или кристална (кварц). Естествените силикати, намиращи се в скалите, присъстват под формата на силициеви киселини и са съединени с окиси на преходни метали и соли на алкални метали. 60% от скалите са образувани от силикати в чиста форма, или във формата на комплексни силикатни минерали.

В резултат на скалната ерозия настъпва проникване на силикатни форми и силикати в почвата, повърхностните и подземните води. 

В натуралната сладка вода силицият присъства главно под формата на ортосилициева киселина H4SiO4 в концентрация:
-  0.8 – 5.0 PPM в повърхностните води и
-  3.5 – 28.0 PPM в подземните води.
Опитите за увеличаване на нейната концентрация завършват с промяна на добавената силициева киселина в по-големи и неразтворими полимеризирани частички. Стабилизираната ортосилициева киселина, чиято концентрация е по-висока, дава възможност за по-голямо усвояване на силиций.

В почвата концентрацията на силиций е 1.0 – 40.0 PPM.

През последното десетилетие силиция e признат за значим микроелемент, участващ в правилното функциониране и метаболизъм на човешките и животинските организми. Установено е, че силицият играе важна роля във функционирането на съединителните тъкани, главно в костите и хрущялите. Нередностите в строежа на съединителните тъкани са предизвикани от намаляване на количеството съставки, образуващи тъканите. Това води до увеличаване на нуждата от силиций за образуване на колаген и гликозаминогликан. При костите и съединителната тъкан силицият влияе главно върху формирането на органичната структура, която е по-чувствителна към недостига на силиций, отколкото самия процес на минерализация. Силицият спомага метаболизма в съединителните тъкани, понеже силициевите йони присъстват в изключително висока концентрация в метаболично активните клетки. Допълнително, концентрацията на силиций достига високи стойности в митохондриите на тези клетки.

Как да изберем силициев суплемент

Най-важните критерии при избора на силициев суплемент са неговата безопасност за здравето и биодостъпност. Биодостъпността определя скоростта и степента на абсорбиране на лековитата субстанция от препарата. Силициевите съединения, получени чрез химически синтез, съдържат силициево-карбонови връзки, които не съществуват в природата и могат да бъдат много токсични. Затова е по-добре да се прилагат силициеви добавки, произхождащи от натурални източници. Извлеците от билки съдържат високо съдържание на силикати, но съдържанието на силиций може значително да се различава, понеже те не са стандартизирани. Биодостъпността на силиция зависи и от производството на солна киселина от стомаха - благодарение на нея се образува разтворимата силициева киселина. Най-добре усвоима е ортосилициевата киселина, но тя е също така трудна за намиране и доста скъпа. Аморфната диатомичната пръст с хранително качество, регистрирана като хранителна добавка, е много добър източник на силиций, а освен това има и други, споменати по-горе, благоприятни въздействия върху здравето.Допълнителна информация за диатомичната пръст (ДП) ще намериш в следните статии:
1. Информация за диатомичната пръст, нейното предназначение и начин на приемане.

2. Калций, силиций и стронций - защо костите стават слаби?

3. Силиций - основната градивна единица на нашето тяло!

4. Остеопороза - предпазване и лечение със силиций.

5. Силиций в човешкия организъм: полезен или необходим?

6. Липсва ти силиций? Приемай диатомит.


7. Диатомит Перма Гард за животни. Дозировки.

8. Диатомична пръст срещу бълхи и паразити при кучета и котки.
Информация за магазините, които предлагат хранителна добавка Диатомична пръст Перма Гард можеш да намериш тук.

3 komentarze:

 1. Всичко, подробно описано по-горе е чудесно, изброени са куп сложни названия, но... къде е текстът, който ще ни помогне да приложим прочетеното на практика?

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Здравейте, ще се постарая да Ви представя статиите, в които можете подробно да прочетете за силиция и неговото приложение, както и за неговите качества. Действително на пръв поглед информацията може да изглежда много и сложна, но всъщност извода е следния: На повечето хора им липсва силиций, което може да се забележи по много признаци и за да подобрят своето здравословно състояние и козметични дефекти е редно да приемат силиций. Има няколко източници на силиций, от които най-ефективен е диатомичната пръст, благодарение на високото съдържание на лесно присвоим силиций, лесната му достъпност на пазара и добрата му му цена.
   Информация за диатомичната пръст, нейното предназначение и начин на приемане ще намерите тук: http://zdravnaakademia.blogspot.com/p/blog-page_14.html

   Ето и допълнителни статии от нашия блог, в които изясняваме ролята на силиция за човешкия организъм:

   1. Калций, силиций и стронций - защо костите стават слаби? - http://zdravnaakademia.blogspot.com/2014/06/blog-post_1.html

   2.Силиций - основната градивна единица на нашето тяло! - http://zdravnaakademia.blogspot.com/2014/06/blog-post_1144.html

   3. Остеопороза - предпазване и лечение със силиций - http://zdravnaakademia.blogspot.com/2015/05/blog-post.html

   4. СИЛИЦИЙ В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ: ПОЛЕЗЕН ИЛИ НЕОБХОДИМ? - http://zdravnaakademia.blogspot.com/2014/12/blog-post.html

   5.Липсва ти силиций? Приемай диатомит - http://zdravnaakademia.blogspot.com/2014/11/blog-post_28.html

   Изтриване
 2. Много интересна информация. Благодаря, че я споделяте. Целият сайт е много полезен.

  ОтговорИзтриване

Информацията, представена в този сайт не трябва да се използва за поставяне на диагноза и назначаване на самолечение, нито да замества посещението при доктор!